BE rijbewijs halen binnen één dag

be rijbewijs

Sinds een aantal jaar hechten steeds meer mensen waarde aan veiligheid. Dit geldt dus ook voor mensen in het verkeer. Om de veiligheid op de weg te kunnen waarborgen is het van belang dat iedereen zijn of haar voertuig op de juiste manier weet te besturen. Om de kwaliteit van bestuurders te waarborgen is het sinds een aantal jaar ook voor een auto met aanhanger verplicht om een BE rijbewijs te halen. Door middel van het BE rijbewijs is het mogelijk met een auto met een aanhanger te rijden.

be rijbewijs

De drie combinaties 

Tegenwoordig zijn er steeds meer regels op de openbare weg. Eén van deze regels is het behalen van een BE rijbewijs als je met een grote aanhanger wilt rijden. Daarnaast heb je ook een BE rijbewijs nodig als je met een boottrailer of een caravan wilt rijden. Dit komt doordat het redelijk lastig kan zijn om met deze grote aanhangers rond te rijden. Echter, het is niet voor iedereen helemaal duidelijk welke aanhangers onder ‘groot’ vallen. Men spreek van een grote aanhanger als het gewicht van de auto en het gewicht van de aanhanger samen minder dan 4500 kilo wegen.

be rijbewijs

De verschillende pakketten

Ben je van plan om binnenkort je BE rijbewijs te gaan halen, maar weet je nog niet helemaal zeker op welke manier je dit wilt gaan doen? Dan zou je eens kunnen kijken of je het in één dag wilt doen. Het is namelijk mogelijk om het BE rijbewijs in één dag te behalen. Daarentegen kun je er ook voor kiezen om de opleiding in twee dagen af te ronden. Dit wordt vooral aangeraden als je op dit moment weinig ervaring hebt met het besturen van een groot voertuig.