Beton ciré is een eeuwenoud product

Beton ciré wordt al eeuwen lang gebruikt om bruggen af te dichten, maar tegenwoordig wordt het gebruikt als afwerking voor de badkamer of keuken. Beton stond vroeger bekend om zijn grijze en grauwe look, maar in deze tijd kan beton ciré kleuren badkamer in verschillende soorten worden uitgekozen als afwerking in het huis. Omdat beton waterdicht is wordt het vooral gebruikt in de badkamer of keuken, maar als het huis een industriële look heeft, kan beton ciré ook worden aangebracht op vloeren en wanden. Als daarvoor gekozen wordt, zal er weinig voegen in huis zijn en dus ook makkelijk om schoon te maken.

Beton ciré voor openbare gebouwen

Beton ciré is niet alleen populair voor de badkamer, keuken of afwerking in huis. Het is ook een statement als het gebruikt wordt voor openbare ruimtes zoals musea of schouwburgen. Beton ciré valt meteen op en wordt gezien als middelpunt van een gebouw. Door het ontbreken van voegen worden ruimtes met elkaar verbonden en als één geheel gezien. Voor toiletten en badkamers in openbare gebouwen kan beton ciré ook een oplossing zijn. Het is makkelijk om te onderhouden, schoon te maken en met de verschillende soorten beton ciré kleuren badkamer is er genoeg keuze om het openbare gebouw af te werken.

Duurzaamheid in het ontwerp van een gebouw

Architecten ontwerpen een gebouw niet alleen voor functionaliteit, maar zij willen een gebouw ook een esthetische waarde geven. Esthetiek is de uitstraling van een gebouw en voor architecten zeer belangrijk. Tegenwoordig is duurzaamheid ook een belangrijk factor om rekening mee te houden. Duurzaam bouwen is in belang voor de maatschappij en kan een krachtige statement zijn. Bij het duurzaam bouwen zijn materialen een belangrijk onderdeel en kan een gebouw een look & feel geven zonder het al te hebben ingericht. Zo kan er van te voren bepaald worden om toiletten en badkamers in een gebouw met allerlei soorten beton ciré kleuren badkamer een duurzame look te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *