Elektrotechniek vacatures in binnen – en buitenland

elektrotechniek vacatures

Zowel in het binnen – als in het buitenland zijn er elektrotechniek vacatures. Ook kun je voor een Nederlands bedrijf werkzaam zijn en opdrachten in het buitenland uitvoeren. Wanneer machines of installaties in delen vervoerd worden naar een buitenlandse opdrachtgever, zal een Nederlandse monteur meereizen om de installaties of de machines in elkaar te zetten.

Elektrotechniek vacatures voor starter en ervaringsdeskundige

Leerling-monteurs in de elektrotechniek starten vaak vanuit een mbo-opleiding waarbij ze 1 dag in de week naar school gaan en 4 dagen in de week bij een bedrijf stage lopen. Zo leren ze de fijne kneepjes van het vak en staan ze midden in het werkveld. Met ervaren collega’s die ze bij de hand nemen worden ze iedere dag een stukje zelfstandiger.

Meer ervaring

Als je al meer ervaring hebt, ben je misschien op zoek naar een andere baan in de elektrotechniek. Je wilt wat nieuws of je hebt een opleiding gedaan en bent op zoek naar een hogere functie. Of je werkt ver van je woonplaats en zoekt iets dichterbij huis. Er zijn veel redenen om op zoek te gaan naar ander werk. En ervaring kan een pluspunt zijn. Je hoeft niet ingewerkt te worden en je weet waar je het over hebt.

Vacatures

Binnen de wereld van de elektrotechniek werk je bijvoorbeeld als monteur, installateur, sales engineer, ontwerper, machine constructeur of projectleider. Wanneer je een mbo opleiding hebt gevolgd werk je voornamelijk in de uitvoering. Als hbo’er werk je vaker als ontwerper, leidinggevende, coördinator of in de sales.

Mannen en vrouwen werken in de techniek

Zowel mannen als vrouwen werken in de techniek. Het maakt niet uit of een man of een vrouw het onderhoud verzorgd, storingen oplost of reparaties verricht. Het gaat om de manier waarop het gebeurt. Klanten verwachten goed, vakkundig en oplossingsgerichte service.

Ben jij die zelfstandige monteur?

Als monteur ga je vaak alleen op pad. Met je bus vol materialen rijd jij van klant naar klant. Problemen los je in eerste instantie alleen op. Je collega’s zijn echter een telefoontje van je verwijderd en staan altijd voor je klaar. Klantvriendelijkheid is jouw tweede naam. Want als je bij klanten over de drempel stapt ben jij het visitekaartje van het bedrijf. Je werkt netjes en verzorgd, ruimt alle rommel op en communiceert duidelijk over eventuele problemen.

Zoek jij een vacature in de elektrotechniek?

Ben je op zoek naar een baan in de elektrotechniek of wil je wisselen van baan in deze branche? Er zijn vele uitdagende mogelijkheden in binnen – en buitenland.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*