Gebruik van WiFi steeds verder toegenomen op de bedrijfsvloer

WiFi

Er zijn maar weinig woningen meer, waarbinnen u geen WiFi vindt. In huis wordt een WiFi-netwerk niet alleen gebruikt om mobiel te kunnen internetten zonder dat dit mobiele data kost. Ook maakt een WiFi-netwerk het mogelijk om alle apparaten binnen uw woning met elkaar te verbinden. Zo hoeft u niet meer naar de printer te lopen om een document vanaf uw laptop of tablet af te drukken. Ook op de bedrijfsvloer wint WiFi steeds meer aan populariteit! Bij een organisatie zijn er echter verschillende aspecten om rekening mee te houden. In dit artikel diepen we deze elementen verder uit.

Internet

Veiligheid bij het gebruik van WiFi binnen uw organisatie

Het gebruik van WiFi vergt de nodige aandacht voor de veiligheid hiervan. Net als binnen woningen is het ook op de bedrijfsvloer mogelijk om de WiFi in te zetten voor het koppelen van apparaten. Het voorbeeld van het op afstand geven van een printopdracht is immers ook op de bedrijfsvloer mogelijk! Aan de ene kant wilt u uw medewerkers op deze manier van de nodige gemakken voorzien. Tegelijkertijd wilt u voorkomen, dat het voor kwaadwillende personen mogelijk wordt om toegang te krijgen tot deze apparaten. Het kan zodoende verstandig zijn om voor meerdere netwerken op de bedrijfsvloer te kiezen. Een WiFi-netwerk voor medewerkers en een netwerk voor uw gasten.

Bedrijfspand

Bereik binnen een bedrijfspand kan gehinderd worden

Naast de veiligheid van uw WiFi-netwerk op de bedrijfsvloer, is het belangrijk om naar het bereik van uw netwerk te kijken. U wilt immers dat medewerkers overal in het pand de beschikking hebben over snel internet. Het kan een reden zijn om per afdeling een los netwerk op te bouwen. U kunt het bestaande netwerk ook over de verschillende etages laten versterken met handige hulpmiddelen. Om er zeker van te zijn dat de dekking van uw WiFi op orde is, kan het verstandig zijn om u hierover te laten adviseren.