Kan je als zzp er makkelijk geld lenen?

lening aanvragen zzp

Dit artikel gaat over een lening aanvragen als zzp er. Er zijn diverse financieringsvormen, maar nu beperken we ons tot een zakelijke lening. Of het makkelijk is om een lening te krijgen, hangt met name van je situatie af. Hier beschrijven we hoe een lening aanvragen zzp er in zijn werk gaat.

lening aanvragen zzp

Lening aanvragen als zzp er

Je wilt als zzper geld lenen om een investering in een bedrijfsmiddel te kunnen doen of meer voorraad aan te leggen of simpelweg over meer werkkapitaal te beschikken. Een eerste vereiste om voor je bedrijf een lening te verkrijgen, is dat je in staat moet zijn om de lening en de rente terug te betalen. En, kan je daarnaast zekerheden bieden, zoals een eigen gebouw. Of kunnen er machines of voorraden worden verpand. Kan je een borgstelling verkrijgen en/of ben je bereid om als privépersoon mee te tekenen, als dat niet automatisch geldt vanwege de rechtspersoon. De eerste stap voor het aanvragen van een lening is vaak online. Zorg dan dat je de jaarcijfers van je bedrijf bij de hand hebt. Heb je die cijfers niet, want je gaat een nieuw bedrijf starten, zorg dan in ieder geval voor een goed doortimmerd ondernemingsplan. De volgende stap is op uitnodiging naar de financiële instelling gaan.

Bureau Krediet Registratie

Voordat een financiële instantie je een bedrijfslening verleent, dan zal die bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) navragen of er nog lopende leningen of kredieten zijn. Als je voor een vennootschap onder firma (VOF) of eenmanszaak een zakelijke lening aanvraagt, dan ben je als privépersoon aansprakelijk voor de aflossing ervan. Dan gaat het dus niet alleen om de registratie bij het BKR van je bedrijf, maar ook van jou als privépersoon. Dat betekent dat als je een hypotheek voor je eigen woning of een persoonlijke lening hebt afgesloten, dan tellen die ook mee. Als die al substantieel zijn, dan kan de conclusie zijn dat het moeilijk zou kunnen worden om aan je financiële verplichtingen te voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *