Schuldsanering bedrijven

Of het nou gaat om ZZP, MKB of grotere bedrijven; het is altijd mogelijk om niet meer aan financiële verplichtingen te kunnen voldoen. In dat geval is er een mogelijkheid om schuldsanering voor bedrijven aan te vragen met de hulp van Oxyz. Wanneer dit nodig is, is dit doorgaans al een aanwijzing dat het bedrijf in de financiële problemen zit. Daarom zorgt schuldsanering er niet alleen voor dat schulden worden afgelost, maar wordt ook gekeken naar de balans van het bedrijf en waar kansen liggen om de inkomsten te laten stijgen, kosten te laten dalen en winst te maken.

Ieder bedrijf is anders
Ieder bedrijf en elke financiële situatie is anders. Zorg voordat je schuldsanering gaat aanvragen dat alle benodigde administratie aanwezig is. Een externe partner in de vorm van Oxyz ziet wellicht kansen in de financiële huishouding die zelf over het hoofd zijn gezien. Daarnaast zal het gesprek worden aangegaan met schuldeisers; eerst op vrijwillige basis, bij ‘nee’ op wettelijke basis. Schuldeisers krijgen allereerst een nieuwe betalingsvoorstel en kunnen deze weigeren of akkoord geven. Bij het weigeren van de nieuwe regeling volgt een stap naar de rechtbank.

Wettelijke schuldsanering   
Pas wanneer vrijwillige (minnelijke) regelingen door één of enkele schuldeisers niet wordt geaccepteerd is er een mogelijkheid tot wettelijke betalingsregelingen. Als bedrijf vraag je deze aan onder de WSNP. Binnen het wettelijke proces bepaalt de rechtbank hoeveel je maandelijks als bedrijf moet aflossen en hiervoor heeft het bedrijf drie jaar. Als bedrijf heb je recht op maximaal een half jaar uitstel zonder dat de schuldeisers geld of inventaris in beslag mogen nemen.