Tips om je kantoor te desinfecteren

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn we massaal aan het desinfecteren geslagen. We willen het coronavirus buiten de deur houden. Ook bij bedrijven en op kantoren wordt er over desinfecteren nagedacht. In dit artikelen geven we je een aantal tips waarmee je het kantoor kunt desinfecteren. Dat kan natuurlijk door middel van schoonmakers die (extra vaak) langskomen, maar je personeel kan er zelf ook een steentje aan bij dragen. Neem deze tips dan ook ter harte en leg je voor aan je personeel. Samen houden we het coronavirus buiten de deur.

  1. Laat personeel regelmatig hun handen wassen en desinfecteren

Handen wassen, we zijn ons meer en meer bewust van het belang hiervan. Het wassen van handen zorgt ervoor dat bacteriën van je handen afgewassen worden. Je ook desinfectiemiddelen voor kantoor gebruiken. Hiermee kun je het kantoor goed desinfecteren

  1. Maak bureaus meerdere keren per dag schoon

Het is ook belangrijk om bureaus goed schoon te houden. Daarom is het aan te raden om bureaus meerdere keren per dag schoon te (laten) maken. Dit kan bijvoorbeeld als je personeel pauze heeft. Is het niet mogelijk om meerdere keren per dag het bureau schoon te maken? Zorg er dan in ieder geval voor dat het bureau aan het einde van de werkdag of aan het begin van een werkdag goed schoon gemaakt wordt.

  1. Zorg voor bewustwording bij je personeel

Des te meer je personeel zich bewust is van het desinfecteren van het kantoor, des te beter ze zelf zullen opletten. En dat helpt alleen maar. Het desinfecteren kunnen we ook met zijn allen doen. Stel daarom een mail of zelfs een protocol op en leg dit voor aan je personeel. Of beter: roep je personeel bij elkaar en vertel wat en waarom jullie actie ondernemen. Dat zal voor een grotere bewustwording creëren onder je personeelsleden en dat is uiteindelijk waar je naar streeft toch?