Transport & Logistiek

De termen efficiëntie en ontwrichting komen in elke toespraak en presentatie voor. Van gesprekken over bedrijfsstrategie tot motiverende coaching, deze woorden klinken door in elke spreker. Maar wat stellen zij voor en wat zijn de concrete voordelen die worden toegepast op de strategie inzake transport & logistiek?

Sinds 2017 zijn bedrijven aan het transformeren naar Industrie 4.0. Meer dan het winnen van marktaandeel en het uitbreiden van het marktaandeel, richten bedrijven zich tegenwoordig op operationele efficiëntie, expansie via strategische partnerschappen en systeemintegratie.

Het doel van “turning 4.0” is niet alleen een positie van competentie en concurrentievermogen te verwerven, maar ook van expansie op de markt, gesteund door nieuwe technologieën. Vandaag zullen we leren over de strategieën en zakelijke problemen die Blockchain komt oplossen.

Wat is blockchain

Blockchain is een platform dat organisaties en systemen met elkaar verbindt door beleid en bedrijfsregels op geautomatiseerde wijze toe te passen. Het platform garandeert de onveranderlijkheid van informatie en de geautomatiseerde toepassing van beleid door middel van slimme contracten. Totaallogistiek

Privacy wordt ook gegarandeerd dankzij cryptografie, evenals transparantie van transacties door een systemische consensus waarbij alle netwerkdeelnemers betrokken zijn. Totaallogistiek

In een toeleveringsketen registreert de Blockchain elke transactie in de levenscyclus van dit item, met inbegrip van alle transport & logistiek beheer, waardoor alle processen tussen bedrijven snel worden geïntegreerd en geautomatiseerd.

Zakelijk probleem

De prijsstelling is een probleem, en nog groter wanneer deze afhankelijk is van een groot aantal factoren. Voorts maakt het gebrek aan controle in de goedkeurings- en traceerbaarheid stroom het moeilijk de crediteuren- en crediteuren rekeningen te controleren.

Dit operationele probleem leidt tot twijfelachtige kosten die moeilijk te rechtvaardigen zijn. Tot overmaat van ramp leidt het gebrek aan systeem- en procesintegratie tot een toename van het menselijk kapitaal dat zich moet bezighouden met de communicatie tussen partijen als gevolg van de diversiteit en het gebrek aan informatie-uitwisseling tussen leveranciers en klanten.

Oplossing

Een oplossing met Blockchain integreert alle bedrijfsprocessen. Orders kunnen vanuit een inventaris- of reparatiesysteem worden geplaatst en rechtstreeks in de drager worden geïnjecteerd, waardoor het systeem wordt bijgewerkt.

Slimme contracten automatiseren alle onderhandelingsprocessen en actualiseren en berekenen vracht waarden volgens de onderhandelde tabellen. Blockchain registreert ook uitzonderingen en conformiteit goedkeuringen via digitale certificaten.

Voordelen

Blockchain zal de betrouwbaarheid van de transport & logistiek dienst verhogen dankzij de normalisering van informatie uit bronnen zoals sensoren, camera’s of mobiele telefoons en de koppeling van deze informatie om onmiddellijk corrigerende maatregelen te nemen of zelfs interne voertuig apparatuur in werking te stellen voor preventie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *