Veiligheid door multigas detectie

In productie omgevingen waar verschillende soorten gassen vrij kunnen komen is het soms ingewikkeld om te bepalen of het er nog wel veilig is voor de werknemers. Het beste kan dat worden gedaan met een multigas gasdetectie toestel. Met zo’n toestel kan de lucht worden geanalyseerd. Daarbij wordt van meerdere gassen tegelijk gekeken hoe sterk de concentratie is. Als de concentratie van één van de gassen een wettelijk vastgestelde maximum waarde overschrijdt zal het apparaat alarm slaan. Hoe dat gebeurt is afhankelijk van het soort multigas detector. Als het gebeurt is het zaak de ruimte zo snel mogelijk te verlaten.

Multigas wetgeving

De overheid heeft voor een groot aantal gassen vastgesteld wat de maximum toelaatbare concentratie is. Voor elk gas kan dat worden ingesteld in de multigas meter. De multigas meter meet de luchtkwaliteit continu en monitort de concentratie van de ongezonde gassen. De verschillende detectors zijn allemaal in een standaard configuratie leverbaar. Daarmee kan de luchtkwaliteit in de meeste productieomgevingen op een goede manier in de gaten worden gehouden. Als de kans op exotische en minder vaak voorkomende schadelijke gassen reëel is, kan een multigas detector volledig op maat worden geconfigureerd.

Kwaliteit voor alles

Bij G4S Safety Solutions worden uitsluitend gasdetectors van gerenommeerde merken verkocht, onder anderen van Honeywell en Industrial Scientific. De reden hiervoor is dat deze gasdetectors hebben bewezen dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn, dat het betrouwbare apparaten zijn, die ook in vuile en ruwe omstandigheden prima blijven functioneren. Elke gasdetector is volledig naar jouw wensen te configureren. Dat betekent dat de juiste sensoren worden geplaatst en dat de grenswaarden voor de verschillende gassen worden ingesteld. De helpdesk van G4S Safety Solutions kan je daarbij met vakkundig advies helpen.